Pentadbiran US Mencapai Persetujuan Bersejarah Dengan Pfizer

“Tugas pertama saya sebagai Presiden adalah melindungi rakyat Amerika, dan hari ini saya mengambil tindakan untuk memenuhi kewajiban suci itu.”

“Hari ini, Pentadbiran saya mencapai persetujuan bersejarah dengan Pfizer, untuk menghasilkan dan memberikan 100 juta dos vaksin mereka segera setelah persetujuannya.”

“Sejak awal, kami menjadikannya keutamaan utama untuk melindungi warga tua kami.” Untuk melindungi warga tua, kami memerlukan lebih banyak ujian dan meningkatkan penyediaan alat ujian di rumah jagaan di seluruh negara.

Panti jompo juga akan menerima dana tambahan untuk mengatasi keperluan kritikal termasuk staf, ujian, dan teknologi. Kami akan memfokuskan usaha untuk menyokong rumah penjagaan berisiko tinggi dan memberikan maklumat yang mereka perlukan untuk respons yang berkesan.

Kadar ujian Coronavirus positif kami di seluruh negara semakin menurun.

“Strategi kami adalah untuk melindungi orang Amerika yang berisiko tinggi, sambil membiarkan warga muda dan sihat untuk kembali bekerja atau sekolah sambil berhati-hati dan sangat waspada: pakai topeng, jarak sosial, dan cuci tangan anda berulang kali.”

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Social Media

Kemaskini Mingguan​

Langgan Newsletter​